Maria Koroma-Hintikka

päivitetty 23.11.2023

Valtuutettu

Kunnanhallituksen puheenjohtaja

Yhteistyöryhmän jäsen

Vanhusneuvoston varajäsen

Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja

Presidentinvaalien 2024 vaalipäällikkö

Länsi-Uudenmaan poliisin neuvottelukunnan jäsen

Kuvassa Maria koira sylissä
Maria Koroma-Hintikka

s. 1969, yrittäjä, toimitusjohtaja

Pikkala

etunimi.sukunimi(at)siuntio.fi

Minulle on tärkeää, että Siuntiossa on tilaa moninaisuudelle niin asumisen, elämisen kuin yrittämisenkin suhteen. Kunnan voimavara on siellä asuvat ihmiset. 

Olen yrittäjä ja perheen äiti. Koulutukseltani olen kasvatustieteilijä ja tiedottaja. Siuntion on ollut kotikuntani vuodesta 2001 alkaen. Ennen yrittäjyyttä minulla on pitkä ura erilaisista henkilöstöjohdon tehtävistä sekä paljon kokemusta vapaaehtoistoiminnasta järjestöissä. Perheeseeni kuuluu mies, tytär sekä lauma eläimiä. Eläimet ja niiden hyvinvointi ovat itselleni tärkeitä asioita ja sitä kuvaa myös nykyinen työni Länsi-Uudenmaan Hevosklinikalla, jonka osaomistaja olen. 

Olen ollut mukana vaikuttamassa kotikuntani asioihin viimeisen kahden vaalikauden ajan. Olen kokenut mielekkääksi osallistua päätöksentekoon asioissa, jotka ovat lähellä niin omaani kuin muidenkin kuntalaisten arkea. Vaikka luottamustehtävien hoito vaatii aikaa ja paljon perehtymistä usein itsellekin vieraisiin asioihin, haluisin jatkaa näissä tehtävissä. Kokemukset ovat olleet positiivisia ja pyrkimällä hyvän yhteistyön ilmapiiriin pystyy vaikuttamaan paljon asioihin sekä kunnan hyvinvointiin.

Luottamustehtäväni:

 • Valtuustoryhmän puheenjohtaja 2017-
 • Valtuutettu 2017-
 • Varavaltuutettu 2013-2017
 • Kunnanhallituksen jäsen 2013-
 • Sivistyslautakunnan kh-edustaja/varajäsen 2013-
 • Sivistyslautakunnan ruotsinkielisen jaoston kh-edustaja 2013-2017
 • YT-ryhmän jäsen 2015-
 • Taloudentasapainotuksen ohjausryhmä valtuustokausilla 2013 ja 2017
 • Vanhusneuvoston varajäsen 2017-
 • Kuntaliiton valtuuskunnan varajäsen 2017-
 • HUS vähemmistönkielten lautakunnan varajäsen  2019-

Olen työni puolesta aina joutunut katsomaan asioita kokonaisuutena ja miettimään miten eri asiat vaikuttavat toisiinsa. Tätä samaa mallia pyrin hyödyntämään myös kuntaa koskevista asioista päätettäessä ja löytämään ratkaisuja, jotka ovat koko kunnan kannalta mahdollisimman hyviä. Kunnan peruspalveluiden tulee toimia hyvin ja olla kuntalaisten helposti saavutettavissa. Hyvällä taloudenhoidolla pystymme varmistamaan sekä hyvät peruspalvelut että vaikuttamaan ympäristömme hyvinvointiin. Itselleni läheisimmät asiat liittyvät ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin sekä kasvuun ja koulutukseen talouspuolta ja sen vaikutuksia unohtamatta.

Seison vahvasti Kokoomuksen ryhmän tekemän aloitteen takana, jossa pyrkimyksenä on saada eläinlääkäripäivystys helpommin saavutettavaksi. Eläintenomistajien kanssa käymissäni keskusteluissa on tullut selväksi, että asiaan tarvitaan parannus ja palvelun tulisi olla lähempänä tarvitsijoita.